Gastvrij van huis uit.

Hoe het allemaal begon…

Hoe het allemaal begon? In 1974, zo’n 35 jaar geleden. Toen vader Piet en moeder Loes het voormalige Landgoed (toen Dalan) overnamen, nadat hij 5 jaar lang als kok de wereld rondgereisd om ervaring op te doen in Zwitserland, Australië en Nieuw-Zeeland. En zij? Zij werkte in die tijd als kinderjuf, en was  dochter van de directeur van de Bakkersvakschool, waar Piet in die tijd les gaf. Afijn, ze ontmoette elkaar, de vonk sloeg over en na een aantal jaren namen ze als jong stel Dalan over. Samen maakten ze er een succesvol restaurant van dat zelfs in de top 100 van Nederland stond.

De drukte van de zaak in combinatie met een jong gezien doen Piet en Loes besluiten om na 13 jaar het roer om te gooien: ze vertrekken samen met de jongens (toen 11, 9 en 8 jaar) naar Australië. Uiteindelijk zijn ze hier 5 jaar gebleven. Eenmaal terug in gemeente Hilvarenbeek gaat Piet weer als vanouds aan de slag als leraar. Maar al snel begint het weer te kriebelen en besluiten Piet en Loes om weer te gaan ondernemen. Ze nemen Hotel-Café de Ouwe Kuyp (nu Herberg Sint Petrus) over. 

En terwijl Wout, Jop en Freek al regelmatig in de zaak werken, komt in 2002 de buurman te koop. Wout en Jop studeren dan nog en werken parttime in de zaak. Freek zit inmiddels op Culinair Instituut Nederland en volgt een opleiding tot kok. Met de bedoeling dat Freek er uiteindelijk voor zichzelf kan gaan werken, beginnen Piet en Loes “Taverne Paulus”. Een gezellige bistro met een grote centrale bar en daarin een open keuken.

Niet veel later komt ook het ‘oude nest’ Restaurant Dalan te koop te staan. De zonen werken er nog steeds en zijn afgestudeerd. Dalan wordt gekocht en na een aantal jaar omgedoopt tot ‘Restaurant Het Landgoed’. Waar Wout doorgroeit binnen St. Petrus en hier de leiding op zich heeft genomen, doet Jop dit bij Het Landgoed en Freek bij Taverne Paulus.

En terwijl Piet en Loes trots genieten van hun welverdiende pensioen, wordt het bedrijf geleidt door de gebroeders Huijbregts, die vol passie en trots samen met een enthousiast team bouwen aan hun modern en inmiddels redelijk groot horecabedrijf.

 

 

WAT ONS BEDRIJF KENMERKT?

Wat ons bedrijf kenmerkt? Een no-nonsense denkwijze, een enorme passie voor het vak en een gezonde dosis humor. We werken met een hecht en enthousiast team en vinden het belangrijk dat onze werknemers zich ontwikkelen op een manier die bij hun past. Wat wij namelijk mooi vinden aan dit vak is dat we ons personeel zien groeien, letterlijk en figuurlijk. Hoe sommigen bij ons binnenkomen als een nog wat onzekere afwasser en uitgroeien tot een zelfverzekerde bedrijfsleider, dát vinden wij mooi. Horeca hoort zich niet alleen voor de schermen af te spelen, het persoonlijke contact achter de schermen is in onze optiek het allerbelangrijkste in het runnen van een succesvol bedrijf. We hebben een open werkcultuur; we merken dat eigenlijk iedere nieuwe werknemer zo een plekje in ons team heeft  bemachtigd. Wellicht dat onze humor en de gezellige borrels daar wel een handje bij helpen.